donderdag 24 mei 2012

cakejes met Pistache

Vorige week maakte Hilde in de franse les cakejes. Hieronder vind je het recept.
Pistache vond ze superlekker. Hopelijk jullie ook?

Vruchtencake van Pistache   (samengesteld uit verschillende receptjes)
Materiaal :
·         mengkom
·         mixer
·         eetlepel
·         cakevormpjes (max. 13)
·         keukenweegschaal
·         oven voorverwarmen op 175 ° + bakplaat
Ingrediënten
·         2 eieren
·         70 g boter op kamertemperatuur
·         100 g zelfrijzende bloem
·         100 g suiker
·         1 zakje vanillesuiker
·         keuze uit : 1 appel in piepkleine stukjes gesneden , 1 rabarberstengel in heel fijne schijfjes gesneden , beetje citroensap , rozijnen, gemalen kokosnoot …

Werkwijze :
·         Boter en suiker (ook vanille-) mixen tot een deel van de suiker is opgelost.
·         2 eieren toevoegen en mixen.
·         Gezeefde bloem bloem toevoegen en mixen.
·         Citroensap en vruchtenstukjes toevoegen en goed roeren.
·         Verdeel het deeg over de vormpjes tot 1 cm van de rand.
·         Bak ongeveer 15 minuten op 175 °.
Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers