maandag 9 september 2013

een overzichtje van de voorbije week

De eerste week is voorbij gevlogen. Tal van activiteiten stonden al het programma :

- Maandag maakten we kennis met onze nieuwe directeur Floris in een amusant forum.
- Voor Ilario was het een super spannende dag want hij leerde voor de eerste keer het Reuzenhuis kennen.  Welkom in klas 2 .
- In de namiddag experimenteerden we in de verschillende hoeken van de klas met een doorschuif.
- Op dinsdag durfden we al eens in onze reken- en taalboeken piepen.
- Woensdag kwamen een paar mama's langs om een leesgroepje te begeleiden tijdens het niveaulezen. Alvast dank hiervoor !
Aan de klasdeur hangt een lijst. Wie een groepje kan begeleiden op woensdag, kan zijn naam hierop noteren . We zoeken een viertal ouders per week.
- Ook Inge en Lore (zedenleer / godsdienst) maakten een uurtje kennis met de kids.
- Op donderdag werd er al van juf gewisseld. En dat zal telkens zo blijven. Op donderdag wisselen de juffen elkaar af. Elk om de beurt een weekje.
- Ons eerste project werd al gekozen : "bloemen en planten". Meer info volgt.
- Intussen werden de eerste blaadjes van ons taal en rekenboek ingevuld.
Donderdagnamiddag maakten we leuke verjaardagskaarten. Wie jarig is , krijgt  dan zo'n creatieve kaart cadeau.
- Iedereen kreeg een leesboekje mee naar huis. Probeer hierin toch elke dag een tiental minuutjes te lezen. Het aantal gelezen minuten kan je noteren op de leeskaart. Je kan er zelfs gouden bonen mee verdienen !!!
- Vrijdagvoormiddag ging de halve klas sporten terwijl de andere helft hun eerste vrije tekst schreef. Deze teksten kan je hier op onze blog lezen. Maar als je een kijkje neemt in onze kring, dan zie je ook de tekening erbij.
- We sloten de week af met een ontspannende vlaamse kermis. Je kon er knikkeren, sjoelbakken, vissen, ringen werpen, mikado spelen, enz... En om af te sluiten werden we getrakteerd met een heerlijk stukje taart. Bedankt aan alle bakkers en spelbegeleiders !!! We hebben gesmuld !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers