donderdag 12 maart 2009

Wat heb ik deze week geleerd? een overzichtje wat we nog wisten te vertellen over tanden en schedels .

eergisteren had Griet een dierenschedel mee gebracht. Het was een schedel van een hert. Ze heeft getoond dat het kaakgewricht niet op elkaar past. Ze heeft ook de tanden getoond. Die waren heeeeeeel zwart. het was heel leuk en ze had ook een schedel van een everzwijn mee. Het was heel vies maar ook mooi. Vanmorgen is mijn mama Sylvie komen vertellen over de schedel en ook over andere dingen. Het was heel leuk.
Britt

Je hebt snijtanden, hoektanden en kiezen in je mond. Sylvie is naar de klas gekomen. Ze had een skelet mee, niet helemaal maar in stukken. Voor je dood gaat mag je kiezen als ze je lichaam mogen gebruiken om ervan te leren. Bijvoorbeeld voor mensen die voor dokter leren. voor de stages of voor de leerlingen.
Als je je tanden niet poetst, dan krijg je gaatjes.
Jitse

tanden en schedel
Sylvie heeft ons geleerd over tanden en over de schedel. Er zijn 3 soorten tanden : de hoektanden, snijtanden en kiezen.
De leeuw heeft grote hoektanden. In die hoektanden zitten zenuwen.
Een baby heeft nog een gat in de schedel want die is nog niet aan elkaar gegroeid.
Ben

Ik wist niet dat de schedel van een baby nog niet aan elkaar gegroeid was. Ook bij volwassenen kan je de scheiding nog zien.
Broos

Sylvie is naar onze klas gekomen. Ze heeft veel verteld over de schedel en de beenderen. Ik vond het heel leuk.
Rune

Sylvie heeft vertelt dat de linkerkant van je hersenen ervoor zorgt dat je rechterkant van je lichaam kan bewegen.De linkerhersenen doen je rechter arm bewegen.
Lise

Sylvie is bij ons in de klas geweest en ze heeft ons over hersenen geleerd. Je hebt achteraan 2 kleine hersenen en 1 grote.
Jérôme

Een schedel dient om je hersenen te beschermen, maar dat is niet zo sterk maar toch wel een beetje. Tanden dienen voor te eten. Je hebt hoektanden, snijtanden en kiezen. Tanden hebben zenuwen en als de zenuw kapot is dan is je tand dood.
Lukas

Ik heb geleerd dat het eerste bot van mijn been het heiligen been noemt. Je hebt ook overal in je lichaam zenuwen en spieren. Een leeuw heeft grote hoektanden.
Arend

Sylvie kwam uitleg geven over tanden. Ze had een schedel mee van een mens. Het was een jongen. Ze toonde de mond en de kiezen.
Enna

In je hoofd zitten er hersenen. Er zitten ook kleine hersenen in je hoofd. Ze zijn roze. In je hersenen zitten buisjes en die zijn heel vies. Je hebt ook botten in je lichaam. Als je melk drinkt dan worden je botten sterk.
Kristof

Je hebt in je lichaam grote hersenen en 2 kleine hersenen. Je bovenbeen heeft 1 bot. Het onderbeen heeft 2 botten.
Ferran

De mama van Britt is gekomen met een schedel van een meneer. Het was heel interessant. Het was ook heel leuk om te leren. 't was heel leuk en mooi.
Céleste

De mama van Britt is gekomen en ze heeft ons geleerd over de schedel en de tanden. Een leeuw heeft grote hoektanden en in de tanden zitten zenuwen. Als er etensresten tussen je tanden zitten dan wordt het zuur. Deze week hebben we ook gezien hoe je tandpasta maakt.
Michiel

De mama van Britt Sylvie is gekomen met een schedel en botten. Achter je nek zit er een gaatje. Daar komen je zenuwen en je bloedvaten uit. ook in je hoofd zitten veel bloedvaten. We hebben verschillende soorten tanden. De kiezen, hoektanden en snijtanden.
Charles-henri

Baby's hebben een gaatje in het hoofd omdat de schedel nog niet aan elkaar gegroeid is. Baby's hebben nog geen tandjes. Ze moeten dingen eten die goed zijn om te knabbelen.
Justine

Sylvie heeft komen vertellen over de botten en de schedel. In de mond zit een tong. Ook snijtanden en hoektanden en kiezen.
Dante

We hebben met Sylvie over de schedel geleerd. Het was leuk. We hebben ook over het hoofd en de botten geleerd. We hebben veel botten gezien.
Noah

een koe heeft snijtanden en kiezen maar geen hoektanden
Ferran

Een hond heeft grote hoektanden en puntige kiezen
Arend en Maya

De aap is net als de mens een alleseter. Een aap heeft ook hoektanden, snijtanden en kiezen. Net als bij de mens.
Lise en Ben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers