dinsdag 23 maart 2010

de geboorte van een kalf

een koe geboren

Er is een koe geboren. Hij noemt Alfie.We mochten dicht bij de okay kijken. het is een jongen. De mama koe loeide veel. Er hing veel slijm aan. er kwam ook bloed uit. De mama likte het kalf mooi. De boer had veel werk. Het was vies. De koe had een stront gelaten. het stonk veel. De mama koe was blij met haar kalfje. En toen waren we weg;
Rune, Gilles en  Vikas

Vandaag zijn we naar de boerderij geweest. Achter de okay. Omdat we naar de geboorte gingen van een kalf. Toen we naar de wei gingen, zei de boer : je moet heel stil zijn. Anders wordt de koe bang. we gingen binnen in het hok en de geboorte gebeurde.


Fiel en Luka

Er is een kalf geboren. We waren er bij. Veel vonden het vies. De boer die had een touw aan een pootje gebonden. Er kwam veel slijm uit. Er was ook een kalf van een kwartier geleden geboren. het was een jongen; Hij heet Alfie.

Lies

Wij waren aan het rekenen en Chris kwam. We zeiden vriendelijk : dag Chris. Hij zei : de geboorte is bijna begonnen. We gingen naar de boer. Er zat al een pootje uit. De boer had een touwtje in zijn achterzak. Hij knobbelde het touwtje aan het pootje en hij trok super hard. Er zat een velletje aan. Dat moest er af .Als het kalfje er uit was ging de mama het kalfje aflikken. Een kwartiertje vroeger was er ook één geboren. Ze noemden Alfie en Kalfie.

Eline

Er is een kalf geboren. De koe loeide hard. Het kalfje noemt Alfie. Uit de poep kwam veel bloed en slijm.

Thomas

We zaten rustig te rekenen, toen plots Kris binnen kwam. Hij riep : er wordt een kalfje geboren. We haasten ons naar buiten. We kwamen aan bij de boerderij. En hij zei : het kalfje is nog niet geboren; We moesten heel stil zijn. het heet Alfie. Voor één waren we te laat. Die was een kwartier vroeger geboren.

Anna en Bieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers